Fri frakt vid 899:- / Snabb leverans

Vanliga poolproblem och lösningar

Om du upplever symptom som ögon- och hudirritation, kalkavlagringar, höga klorvärden, alger, hög klorförbrukning, grumligt eller missfärgat vatten - då har du kommit till rätt plats. Vi kommer att ta dig igenom orsakerna till dessa problem och ge praktiska åtgärder för att lösa dem. Att hålla din pool ren och säker behöver inte vara en svår uppgift - med rätt information och verktyg kan du se till att ditt badvatten alltid är i toppskick.

Varför svider det i ögonen när jag badar?

Om du upplever ögon- och hudirritation kan det vara på grund av felaktigt pH-värde och höga nivåer av bundet klor (vilket indikerar otillräckligt med fritt klor). Du kan lösa detta genom att justera ditt pH-värde och chockklorera med små tabletter av kalciumhypoklorit eller klorgranulat.

Varför har jag kalkavlagringar i poolen?

Kalkavlagringar, som kan manifesteras på väggarna, ledningarna, filtret och elvärmaren, kan orsakas av för högt pH, för hög kalciumhårdhet och för hög total alkalinitet. För att motverka detta, justera med pH-sänkande medel och bestäm vattnets balans för att kunna göra nödvändiga justeringar.

Har jag för högt klorvärde i poolen?

Om ditt klorvärde är för högt kan det bleka hår och baddräkter, och till och med orsaka ögonirritation. Detta kan bero på för mycket klor och felaktiga testvärden. Lösningen är att tillsätta klorsänkningsmedel och att kontrollera din testutrustning för korrekthet.

Varför är det alger i poolen?

Algproblem, som kan presentera sig som gröna alger, grönt vatten, hala ytor, grumligt vatten och punkter av svarta alger, är vanligtvis orsakade av för lite klor. Du kan lösa detta genom att justera pH, chockklorera och skrubba ytor med en klorlösning. Ett tillägg av algmedel kan också hjälpa till att bekämpa detta.

Varför har jag hög klorförbrukning?

Om du har ovanligt hög klorförbrukning, vilket kan visas som hög användning av desinfektionsmedel, kan det bero på ett stort antal badande, stark nedsmutsning, hög temperatur i luft och vatten, eller för lite stabiliseringsmedel i poolen. Du kan lösa detta genom att chockklorera med kalciumhypoklorit, justera pH, skrubba ytor med en klorlösning, tillsätta algmedel och tillsätta cyanursyra.

Varför är det grumligt vatten i poolen?

Grumligt vatten, som är ett tecken på algbildning och dålig filtrering, kan också bero på för högt pH. Åtgärda detta genom att chockklorera med kalciumhypoklorit, kontrollera ditt filter och justera med pH-sänkande medel.

Varför är det missfärgat vatten i poolen?

Om ditt vatten är missfärgat, antingen brunt, svart eller blågrönt, kan det bero på närvaro av järn, mangan eller koppar. Du kan korrigera detta genom att justera ditt pH-värde, chockklorera med kalciumhypoklorit och flocka poolvattnet med flockningsmedel.